OnePlus onthult de geweldige 6T

OnePlus 6T

De sympathieke smartphonefabrikant OnePlus heeft vandaag z’n nieuwste topmodel gepresenteerd: de OnePlus 6T. Zoals je uit de naam kunt opmaken is het een verbeterde versie van de populaire OnePlus 6.

Deze smartphone was al een schot in de roos. OnePlus kreeg heel veel positieve reacties op de 6. Ondanks dat de verkoopprijs een stuk lager ligt dan bij de bekende smartphonebouwers kan de OnePlus makkelijk de concurrentie met ze aan. Dit maakte mij zó benieuwd naar de 6T dat ik een bezoek bracht aan de officiële Nederlandse perspresentatie van het toestel in Amsterdam. Hier kon ik de telefoon ook vasthouden en uitproberen.

Vingerafdruk

De OnePlus 6T is op een aantal punten een mooie stap voorwaarts vergeleken met zijn voorganger. De opvallendste nieuwe optie is de Screen Unlock, een vingerafdrukscanner in het beeldscherm. Dit proces gaat zo razendsnel dat je in het dagelijks gebruik eigenlijk niet veel meer hoeft te doen dan de telefoon vastpakken. Je merkt dus eigenlijk niet dat je een slot aan het ontgrendelen bent.

Qua design valt op dat de notch aan de bovenkant een stuk kleiner is geworden. Het is nu niet veel meer dan een druppel. Ook is de batterij verbeterd. Deze is 23% krachtiger dan die van de OnePlus 6. Opladen gaat nog steeds razendsnel via Fast Charge. Om hier ruimte voor te maken, is wel de hoofdtelefooningang gesneuveld. Fanatieke audiofielen die hun muziek liever via een kabel luisteren, zullen dus voor 7.95 een Type-C to 3,5mm-adapter moeten aanschaffen.

OnePlus 6T

Portretfotografie

Ook de camera is beter geworden. Niet zozeer qua specs, maar meer op het gebied van software. Zo is het fotograferen bij weinig licht sterk verbeterd met de zogenaamde Nightscape (deze functie zal in een update ook voor de OnePlus 6 beschikbaar zijn) en is samen met fotograaf Kevin Abosch gewerkt aan de optie Studio Lighting. Deze zorgt voor een intelligente herkenning van gezichten en daarop aangepaste instellingen. De voorbeelden die ik hiervan zag in de presentatie waren veelbelovend.

Aan de binnenkant is gesleuteld aan hoe apps opstarten. Dankzij een proces dat Smart Boost wordt genoemd, gaat dit op de 6T zo’n 20 procent sneller dan bij de voorganger én de concurrentie. Dit doet de telefoon door data van veelgebruikte apps op te slaan in het RAM-geheugen.

Mooie prijs

Kortom, de OnePlus 6T is een erg mooie smartphone die zich kan meten met elke concurrent. Er is maar één groot verschil tussen de 6T en de bekende merken en dat is de prijs. De prijzen van de 6T variëren van 559 tot 639 euro. Voor die laatste prijs krijg je een model met 8GB werkgeheugen en 256GB opslag ruimte. Er is ook keuze uit twee kleuren: Mirror Black en Midnight Black. Allebei zwart zul je denken, maar er is een groot verschil tussen de twee.

Vanaf 6 november is de OnePlus 6T te koop via de website van OnePlus en BelSimpel. Kun je niet zolang wachten, dan kun je ook terecht bij de pop up-shop in art’otel amsterdam. Daar begint de verkoop op 31 oktober om 12.00 uur.

OnePlus 6T

Volg Mixed Grill op social media