O’Neill maakt kleding van plastic afval

O'NeillBlue_1

In onze oceanen drijft enorm veel plastic afval. Een deel daarvan komt op de stranden terecht. Surfmerk O’Neill doet daar iets goed mee door het afval te recyclen tot kleding. Dit doen ze onder de naam O’Neill Blue.

Het zogenaamde Bionic eco-draad is de basis voor een collectie die bestaat uit shirts, shorts en boardshorts. Elk kledingstuk is te herkennen een een blauw Bionic-label. Een aantal shirts is bovendien voorzien van passende teksten als ‘Talk Trash en ‘Stay Afloat or Sleep with the Fishes’. Voor de rest is de collectie juist erg clean en basic.

Speciaal voor de lancering van O’Neill Blue is aan de Haagse O’Neill-ambassadeur Pat Smith. Hij kreeg de uitdaging om 10 dagen zonder plastic te leven (dus ook geen in plastic verpakt voedsel uit de supermarkt!). In de volgende video zie je hoe die 10 dagen zijn verlopen.

Voor de collectie van O’Neill Blue zijn zo’n 200.000 plastic flessen hergebruikt. Misschien een druppel op een gloeiende plaat als je bedenkt dat er jaarlijks ongeveer 8 miljoen ton aan plastic afval in de zee terecht komt, maar desondanks een heel nobel project van O’Neill.

O’Neill Blue

O’Neill Blue

O’Neill Blue

O’Neill Blue

O’Neill Blue

O’Neill Blue

O’Neill Blue

O’Neill Blue

O’Neill Blue

O’Neill Blue

Volg Mixed Grill op social media