Alles wat je moet weten over de Nintendo Switch


de nieuwe spelcomputer van Nintendo

De nieuwste spelcomputer van Nintendo is aangekondigd voor maart 2017. De Nintendo Switch is een slimme combinatie van een console, die je op een televisie aansluit, en een tablet om game op te spelen. Lees hier wat er op dit moment bekend is over de Switch.

De Nintendo Switch is portable

Je kunt de Switch overal mee naartoe nemen. Alles wat je opgeslagen hebt, blijft erop staan. Je kunt heel makkelijk de tablet met beeldscherm uit de Switch halen en meenemen. De controllers neem je gewoon mee. Je kunt deze aan de zijkant van de tablet koppelen, of los in je handen gebruiken. Mooi is dat je ook onderweg multiplayer games kunt spelen. Met wat potjes Mario Kart tegen je buurman zal de tijd voorbij vliegen tijdens bijvoorbeeld een intercontinentale vlucht. Je kunt zelfs meerdere van deze beeldschermen aan elkaar koppelen voor een heus toernooi.

De Switch heeft een scherm van 7 inch

Dat is dus 18 centimeter. Verder is er niet zo heel veel bekend over het scherm. De beelden in de trailer zien er haarscherp uit, dus met de resolutie zal het wel goed zitten. Opvallend is dat in de video niemand het scherm aanraakt. Het lijkt er dus op dat de Nintendo Switch geen touchscreen heeft zoals de Wii U dat wel heeft.

De controllers krijgen de naam Joy-Con

Het mooie van deze controllers is dat ze als modules werken. Je kunt ze samenvoegen tot een min of meer traditionele controller, koppelen aan het beeldscherm of los gebruiken zoals bij de Wii. Voor wie dat liever heeft, verschijnt er ook een Switch Pro-controller voor een meer klassiek gevoel.

De Nintendo Switch gebruikt cartridges

Nintendo stapt af van de schijfjes en keert terug naar cartridges, net als bij de legendarische spelcomputers uit het verleden en de draagbare DS. Een voordeel van een cartridge of geheugenkaart is dat deze kleiner zijn en dat het makkelijker is bij mobiel gebruik.

De console zal krachtig zijn

Bij Nintendo zijn specificaties minder belangrijk dan bij de Xbox of Playstation, maar ze kunnen natuurlijk niet te ver achterblijven. Voor de Switch is men intensief gaan samenwerken met NVIDIA. Zij hebben een nieuwe API gebouwd die moet zorgen voor een zeer goede prestaties.

Alle bekende figuren zijn aanwezig

In de trailer zijn beelden te zien van een nieuwe Mario in 3D, maar ook: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, NBA 2K17, Skyrim: Definitive Edition. Ook Mario Kart 8 en Splatoon zijn aanwezig. De kans is groot dat deze games een update krijgen voor de Switch. Verder heeft Nintendo een lijst gepubliceerd met daarop alle bedrijven waarmee ze samenwerken.

De Nintendo Switch komt uit in maart 2017

Meer info is er op dit moment niet bekend. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat de console in bepaalde regio’s eerder op de markt komt.

de nieuwe spelcomputer van Nintendo

de nieuwe spelcomputer van Nintendo

de nieuwe spelcomputer van Nintendo

de nieuwe spelcomputer van Nintendo

de nieuwe spelcomputer van Nintendo

de nieuwe spelcomputer van Nintendo

de nieuwe spelcomputer van Nintendo

de partners van Nintendo
Dit zijn alle bedrijven die de Switch gaan ondersteunen.

Volg Mixed Grill op social media