Ontwerp je eigen sneakers tijdens Nike: ON AIR

ontwerp een nieuwe Nike Air Max

Al sinds 1987 is de Nike Air Max toonaangevend op het gebied van sneakerdesign. Dit jaar is er voor het eerst een mogelijkheid om zelf mee te denken over nieuwe sneakers. Nike nodigt iedereen uit om mee te doen aan de ontwerpworkshop Nike: ON AIR.

Ben jij de nieuwe Tinker Hatfield? Maak je regelmatig schetsen van sneakers? En heb je ideeën hoe de nieuwe Nike Air Max eruit zou moeten zien? Dan kun je je aanmelden voor de workshops van Nike: ON AIR. Je zult wel af moeten reizen naar één van de volgende grote steden: Parijs, Londen, New York, Seoul, Sjanghai of Tokio. Maar dan doe je ook meteen mee aan iets heel bijzonders. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat jouw ontwerp later dit jaar in de winkels te vinden is.

10 iconische versies

Tijdens de workshop mogen deelnemers nadenken over het ontwerp van een nieuwe schoen. Heel veel technische kennis hoef je daarbij niet te hebben, want er zijn designers van Nike en andere mentoren aanwezig om creatieve ideeën concreet te maken. Belangrijke onderdelen in het ontwerpproces zullen zijn: conceptontwikkeling, selectie van een silhouet, materialen en kleuren ontdekken en versiering/decoratie. Om het allemaal niet heel ingewikkeld te maken zijn er 10 iconische versies van de Nike Air Max die als de basis zullen dienen.

Na afloop van de workshops, die van 22 maart tot en met 15 april lopen, worden er per stad 3 ontwerpen uitgekozen. Deze zullen worden omgezet naar 3D-modellen, waarna via nike.com/onair iedereen ter wereld kan stemmen op de mooiste of bijzonderste schoenen. De versie van de uiteindelijke winnaar gaat ook echt in productie en zal aan het einde van het jaar te koop zijn. En dat zou zomaar jouw ontwerp kunnen zijn!

Informatie over aanmelden vind je op nike.com/onair.

ontwerp een nieuwe Nike Air Max
De tien basismodellen voor Nike On Air