De Nike Mag is eindelijk klaar voor de verkoop

futuristische sneaker van Nike

In 1989 droeg Michael J Fox in de film Back to the Future 2 een zeer futuristisch paar sneakers van Nike. De film speelde zich deels af in 2015 en bij Nike hoopten ze dat ze een exacte versie van de schoen op de markt zouden kunnen brengen. Het is een jaartje later geworden.

Het opvallendste onderdeel van de Nike Mag was het automatische vetersysteem. Met een druk op de knop maak je de veters los en vast. Deze techniek was lastiger te realiseren dan verwacht, maar onlangs presenteerde Nike de Hyperadapt, het eerste model met automatische veters.

Nu volgt de beroemde Air Mag. Deze schoen kwam al eens eerder als replica op de markt, maar had nog wel een gewone vetersluiting. Deze versie heeft dus wel de beroemde zelfstrikkende veters en natuurlijk ook de bijbehorende flitsende lampjes uit de film. Om in aanmerking te komen van een paar kun je meedoen aan een online loterij.

Kaartjes kosten 10 dollar en je kunt er zoveel kopen als je wilt. Je kunt ze aanschaffen tot en met 11 oktober. Op de 17e worden vervolgens de gelukkigen bekendgemaakt die een van de 89 paar van de Nike Air Mag kunnen aanschaffen. Al het geld dat Nike ophaalt met de verkoop van de lootjes gaat naar de Michael J. Fox Foundation dat onderzoek doet naar Parkinson.

https://www.youtube.com/watch?v=9lJu1gLvctQ

Hieronder kun je een aantal originele schetsen van Tinker Hatfield voor de Air Mag bekijken. Hij probeerde in de jaren 80 met een zo accuraat mogelijke sneaker van de toekomst op de proppen te komen.

schetsen van Tinker Hatfield

chetsen van Tinker Hatfield

chetsen van Tinker Hatfield

chetsen van Tinker Hatfield

Volg Mixed Grill op social media