LunarCharge, Nike’s nieuwste sneaker

Nike LunarCharge

De LunarCharge is het allernieuwste streetwear-model van Nike. De sneaker is een heel nieuw ontwerp, maar wie goed kijkt herkent flink wat details.

Wat zo tof is aan de Nike LunarCharge, is dat het een schoen is die aansluit bij de trends anno 2016, maar dat er ook subtiele verwijzingen naar het verleden in te vinden zijn. Sterker nog, de LunarCharge is voor een groot deel opgebouwd uit onderdelen van iconische sneakers uit het verleden.

Neopreen

Zo is het materiaal van de schoen, neopreen, voor het eerst gebruikt in de Nike Air Flow uit 1988. Dit is inmiddels een cultklassieker onder liefhebbers. Van de Air Max 90 leende de schoen het plastic deel waar de veters doorheen gaan. Ook uit 1990 komt de Nike Air Current waar het silhouet van de nieuwe schoen vandaag is gehaald. En de binnenschoen is een kopie van die van de Nike Air Presto.

Er zijn ook nieuwere delen te vinden in de LunarCharge. De zool is namelijk afkomstig van de geweldige hardloopschoen LunarEpic. Voor het eerst is de revolutionaire zool terug te vinden in een streetwear-model van Nike. Vanaf 18 november is deze nieuwe sneaker te koop.

Nike LunarCharge

Nike LunarCharge

Nike LunarCharge

Nike LunarCharge

Nike LunarCharge

Nike LunarCharge

Nike LunarCharge

Nike LunarCharge

Volg Mixed Grill op social media