Nike Flyknit Experience in Amsterdam

westergasterrein

Nike is zo trots op hun nieuwste hardloopschoen, de Nike Flyknit Lunar1+ dat het sportmerk iedereen uitnodigt om deze schoen te komen uitproberen.

Op het Westergasterrein in Amsterdam staat de Nike Flyknit Experience. In deze opvallende roze koepel staan medewerkers van Nike klaar om je alles over de Flyknit Lunar1+ te vertellen. En je kunt de schoen natuurlijk ook zelf testen. Dat kan van zondag 10 februari tot en met woensdag 13 februari.

nike flyknite one

nike flyknit

Wij waren op uitnodiging van Nike vandaag al op bezoek geweest voor een uitgebreide ‘testrit’. Bij het passen van de schoenen kwam een bijzonder proces met stoom kijken. Door de schoenen van te voren te verwarmen zetten deze iets uit. Als je ze dan vervolgens aantrekt en laat afkoelen zitten ze direct als gegoten.

warme lucht

het stomen van de schoenen

Na het passen was het tijd voor de echte test. Het Westerpark is een perfecte locatie om wat kilometers te maken. Die gingen heel soepel op deze Flyknits. Aan het begin was het wel even wennen omdat de schoen extreem licht is (252 gram bij maat 10) en een zeer comfortabele pasvorm heeft. Het lijkt dus net of je op je sokken loopt. Toch is de Flyknit Lunar1+ sterk genoeg om ondersteuning te geven. De zool geeft goede demping en heeft een prima grip. Ook op stukken waar sneeuw lag. De kilometers gingen daarom, ondanks de kou en de sneeuw, heel erg lekker. Dit zijn echt schoenen die elke hardloper zou moeten uitproberen.

Dat kan op de volgende tijden:

Zondag: 09:00u – 19:00u
Dinsdag: 12:00u – 17:00u
Woensdag: 12:00u – 17:30u

Mocht je langs willen komen om de schoenen te passen. Stuur dan even een mail naar runningnl@nike.com om je in te schrijven.

in de experience

in de draden

nieuwe hardloopschoenen

Volg Mixed Grill op social media