Nike FLYEASE is een schoen die heel eenvoudig aan te trekken is

Flyease van Nike

Schoenen aan- en uittrekken kan voor mensen met een beperking een lastig karwei zijn. Nike heeft met FLYEASE een handige oplossing.

De eerste ideeën voor een speciale schoen voor mensen die moeite hebben met gewone schoenen ontstonden toen een van de eerste medewerkers van Nike door een beroerte gedeeltelijk verlamd raakte. Hij nam contact op met zijn baas en vroeg hem om een schoen die hij zelfstandig zou kunnen aandoen. Ook anderen stuurden brieven en mailtjes met zulk soort verzoeken naar Nike. Hierop ging ontwerper Tobie Hatfield (de jongere broer van Tinker Hatfield) aan de slag.

Hij werkte vooral samen met Matthew Walzer, een 16-jarige jongen die gedeeltelijk verlamd is. Speciaal voor hem ontwikkelde Hatfield FLYEASE, een systeem met een ritssluiting achterop de schoen waardoor de gebruiker makkelijk in kan stappen en met 1 hand de schoen open en dicht kan doen. De eerste schoen met FLYEASE is de Nike Zoom Soldier 8 FLYEASE die gebaseerd is op de basketbalschoenen van LeBron James, de grote held van Matthew. De schoen is op dit moment helaas alleen te koop via de Amerikaanse site van Nike.

Flyease van Nike

Flyease van Nike

Flyease van Nike

Flyease van Nike

Volg Mixed Grill op social media