Nike pak uit tijdens Air Max Day

Air Max Day

Op 26 maart is het 30 jaar geleden dat Nike de Air Max 1 op de markt bracht. Dat vieren ze met de release van een aantal zeer bijzondere sneakers, waaronder de splinternieuwe Nike Air VaporMax.

Al sinds 1979 bestaan er schoenen van Nike met Air in de zolen. De Air Tailwind was de eerste. Maar in 1987 deed schoenenontwerper Tinker Hatfield iets bijzonders: hij maakte de lucht in de zolen zichtbaar. De rest is geschiedenis. Een geschiedenis die nu nog steeds doorloopt en met de release van de Air VaporMax een nieuw hoofdstuk begint. De laatste 30 jaar bestond een Air-zool bij Nike altijd uit een combinatie van luchtkussen en reguliere zool. De Nike Air VaporMax is de eerste schoen waarbij de zool volledig bestaat uit Air-units. Een bijzondere ervaring om op te lopen.

Naast de VaporMax zijn er nog meer bijzondere sneakers te koop op Air Max Day. Zo konden vorig jaar fans via een verkiezing bepalen welk iconisch model uit het verleden opnieuw uitgebracht moest worden. Dat is de Nike Air Max 1 atmos Elephant die oorspronkelijk in 2006 op de Japanse markt kwam. Verder zijn er onder andere een remake van de originele Air Max 1 en een model dat terugblikt op 30 jaar AM1 te koop. Bekijk hieronder een kleine selectie, maar verwacht op 26 maart nog veel meer bijzonders bij jouw Nike-dealer.

Air Max Day
Nike Air Max 1 Anniversary
Air Max Day
Women’s Nike Air Max Jewell
Air Max Day
Nike Air Max 90 Ultra Flyknit
Air Max Day
Nike Air Max 1 atmos Elephant
Air Max Day
Nike Air Max LD-Zero
Air Max Day
Nike Air Max 1 Master
Air Max Day
Nike Air Max 1 Ultra 2.0 LE
Nike Air VaporMax

Volg Mixed Grill op social media