Nergens vind je zoveel kleuren als in Artis

Nergens kom je zoveel kleuren tegen als in de dierentuin. Zeker in de zomer. Niet alleen de dieren hebben dan de meest prachtige kleuren, maar ook de bloemen en planten in de tuinen van het park. Bureau Dawn uit Amsterdam gebruikte dit gegeven voor een opvallende campagne voor Artis.

Op advertenties voor dierentuinen zie je normaal gesproken wat dieren en een logo, maar niet op de uitingen in deze campagne. Hier staan de kleuren centraal. Overal in Amsterdam zie je de meest fantastische kleuren. Als je dichtbij kijkt kun je lezen bij welk dier of welke plant de kleur hoort. Van flamingoroze tot doodshoofdaapjesgeel. Je kunt honderden kleuren in de stad vinden.

Wil je al die kleuren bij elkaar zien, dan moet je natuurlijk naar Artis zelf. Voor de komende weken kan ik je vooral de ZOOmeravonden aanraden. Tot eind augustus kun je iedere zaterdagavond extra lang in de dierentuin blijven. Er is dan live muziek van bijvoorbeeld Novastar, Gotcha, Paulusma en Sue The Night, maar ook speciale rondleidingen en workshops. Het mooiste is echter dat de dieren aan het eind van de dag zich heel anders gedragen. Zo liggen de leeuwen overdag vooral te slapen, maar worden ze ’s avonds actief.

Volg Mixed Grill op social media