’s Werelds eerste Nationaal VR-museum is geopend

Lancering Nationaal VR Museum

Vandaag is het eerste Nationaal Virtual Reality (VR) Museum van de wereld gepresenteerd. Het VR-museum toont 400 pronkstukken van 400 verschillende Nederlandse musea. Dit weekend kun je het VR-museum bezoeken in alle deelnemende musea van de Nationale Museumweek. Voor wie een fysiek bezoek niet lukt, is er nog een andere mogelijkheid.

De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waaraan ruim 400 musea meedoen. Tijdens deze week staat heel Nederland in het teken van musea, kunst en erfgoed. De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze fraaie museumcollecties.

Dwars door tijd en ruimte

En nu is er tijdens deze week een heus VR-museum gelanceerd. Via dit bijzondere museum kun je, zoals eerder gezegd, maar liefst 400 pronkjuwelen van 400 verschillende musea bekijken. Je reist hierbij van het ene naar het andere museum, dwars door de provincies heen. Verleden en heden ontmoeten elkaar tijdens deze beleving.

Blik op de toekomst

Ook vanaf de bank kun je deze ontdekkingsreis maken. Vanaf heden is in de appstore de speciale app te downloaden. Zoek dan op ‘Nationaal VR Museum’. De app komt voort uit een samenwerking van de Nederlandse musea. Op initiatief van de Museumvereniging werken ze op deze manier samen aan de vernieuwing van de museale sector. Dit is de eerste stap in de virtuele wereld en biedt allerlei mogelijkheden op het gebied van promotie en educatie. Door zich ontwikkelende technieken kan het VR-museum bovendien steeds verder worden verrijkt en uitgebreid in de toekomst.

Goud in handen

Het is de bedoeling dat op deze manier de waardering voor museale collecties wordt vergroot. Laat je maar eens verrassen en inspireren door al het moois dat de Nederlandse musea te bieden hebben. Of, zoals het motto van de Nationale Museumweek luidt: Ontdek ons echte goud. Het echte goud van Nederland is namelijk zo prachtig. Je zult vast niet teleurgesteld zijn!

Lancering Nationaal VR Museum

Fotograaf: Jorrit Lousberg

Volg Mixed Grill op social media