MVRDV maakt nieuwe entree voor Stedelijk Museum Schiedam

nieuwe entree

Het Stedelijk Museum Schiedam heeft dankzij architectenbureau MVRDV een prachtige nieuwe entree die tevens plaats biedt aan de museumwinkel en het café. Hiervoor is de Giudici-kapel onder handen genomen. De kapel is vanwege de centrale ligging uitermate geschikt als museumingang, maar was dat tot voor kort niet vanwege de slechte akoestiek.

MVDRV heeft dat opgelost door grote, rode kasten van MDF te plaatsen. Die kasten hebben meerdere functies: verbetering van de akoestiek, opbergruimte en een kader voor de historische elementen van de kapel. Ook zijn er spotjes in de kasten verwerkt. Op speelse wijze zijn bovenin de kast allerlei voorwerpen geplaatst. De kasten zijn zo geplaatst dat ze zonder schade aan het gebouw verwijderd kunnen worden en door perforaties kan er zich geen vocht achter de kasten ophopen.

Mocht je de nieuwe entree van het museum willen bekijken, dan kunnen we je ook meteen de tentoonstelling Ik hou van Holland. Nederlandse kunst na 1945 aanraden. Voor alle actuele exposities kun je terecht op de website van het museum.

nieuwe entree

nieuwe entree

nieuwe entree

nieuwe entree

nieuwe entree

nieuwe entree

nieuwe entree

nieuwe entree

nieuwe entree

nieuwe entree

Volg Mixed Grill op social media