Mode en techniek komen samen in de jurk die Anouk Wipprecht maakte voor Somfy


art of motion

De omgeving om ons heen wordt steeds slimmer. Vooral in ons huis is dat te merken. Zo kun je bijvoorbeeld lampen, verwarming en zonnewering laten reageren op jouw aanwezigheid. Ontwerper Anouk Wipprecht gaat nog een stuk verder: zij ontwerpt kleding die de interactie met de drager en de omgeving aangaan.

Speciaal voor Somfy, een bedrijf dat gespecialiseerd is in slimme oplossingen voor in je huis, ontwierp Wipprecht een bijzondere jurk en een aantal lampen. Dit project noemde zij The Art Of Motion. De knalgele jurk kan uit zichzelf bewegen dankzij meerdere kleine robots en sensoren die er op zijn aangebracht en het materiaal komt voor een groot deel uit een 3D-printer.

Volgens de ontwerper kunnen we in de toekomst nog veel meer van dit soort slimme voorwerpen om ons heen verwachten. In eerste instantie zullen ze op ons kunnen reageren, maar over niet al te lange tijd leren ze ons zelfs kennen en weten ze wat onze behoeften zijn. Anouk Wipprecht laat ons alvast een beetje zien hoe deze toekomst er uit zal zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Gp9tIb4wyW4

Volg Mixed Grill op social media