Moco Museum toont werk van Irma de Vries tijdens de Uitmarkt

werk van kunstenaar Irma de Vries

Het Moco Museum is een nieuwkomer aan het Amsterdamse Museumplein. Tijdens de Uitmarkt op 26, 27 en 28 augustus zal het museum zich laten zien door middel van een audiovisuele projectie van kunstenaar Irma de Vries.

De naam Moco Museum staat voor Modern Contemporary Museum en dat dekt goed de lading wat de kunst betreft die je in het museum kunt zien. Zo zijn er op dit moment exposities te zien met werk van Banksy en Andy Warhol. Irma de Vries past met haar audiovisuele kunst prima bij dat selecte gezelschap.

Zij staat vooral bekend vanwege haar projecties op gevels van gebouwen. Tijdens de Uitmarkt zal voor het eerst het audiovisuele kunstwerk Mi te zien zijn op de monumentale gevel van net Moco Museum. Mi is maar liefst 4 bij 4 meter groot. De kans dat je haar misloopt tijdens de Uitmarkt is dus klein. “Mi is een moderne godin die de balans en het evenwicht wil herstellen in het mannelijke goddelijk gedomineerd leven. Ze is op zoek naar het maken van verbinding.”

Tijdens de Uitmarkt is het Moco Museum op zaterdag en zondag open van 10 tot 18 uur. Op vrijdagavond kun je tussen 18 en 22 uur gratis het souterrain van het museum bezoeken.

werk van kunstenaar Irma de Vries

Volg Mixed Grill op social media