Mixed Grill test de Samsung Galaxy Note 3

samsung nieuwste smartphone

Samsung heeft aan ons gevraagd of wij hun nieuwste paradepaardje de Galaxy Note 3 willen testen om daar vervolgens een artikel over te schrijven. Natuurlijk willen wij dat, maar we kiezen daarbij wel voor een andere insteek. Bij de meeste reviews die je online leest gaat het over de snelheid van de processor, het besturingssysteem en het aantal megapixels van de camera. Nu begrijpen wij heus wel dat deze zaken zorgen voor de performance en het gebruiksgemak van een smartphone, maar wij gaan je in onze recensie alles vertellen over onze ervaringen in het dagelijks gebruik.

Dat doen we niet alleen. We hebben daarbij de hulp ingeroepen van een van onze lezers: Jurgen gaat de komende weken ook de Samsung Galaxy Note 3 gebruiken en na afloop zijn bevindingen met ons delen. Jurgen is de organisator van het Roadburn-festival en heeft daarnaast ook een eigen label en een gezin. Social media gebruikt hij om promotie voor het festival en het label te maken, maar ook om zijn liefde voor vinyl te delen.

samsung nieuwste smartphone

We kunnen je overigens in het kort al wel wat over de eerste ervaringen met de Galaxy Note 3 vertellen. Het eerste dat opviel was dat de smartphone enorm licht is. In eerste instantie dachten we dat dat kwam omdat de batterij er niet inzat (wat overigens erg handig is, zo’n batterij die je zelf kunt vervangen), maar ook met batterij bleef de telefoon opvallend licht. Daarnaast is het grote en scherpe beeldscherm indrukwekkend. De komende tijd gaan we deze uitgebreid testen bijvoorbeeld door veel Netflix te kijken. Ook gaan we veel foto’s maken en deze op de telefoon zelf bewerken. Tot slot willen we het nog even hebben over de S Pen. Dit pennetje zit mooi weggewerkt in de telefoon en kun je gebruiken voor precieze besturing, maar ook om aantekeningen te maken op het scherm. Bijzonder is dat je niet eens het scherm aan hoeft te raken. Als je met de pen boven het scherm komt, reageert deze al. Dat zijn maar een paar van de mogelijkheden die we al snel hebben ontdekt. De komende tijd zullen we ons meer en meer gaan verdiepen.

Alle berichten die wij (en Jurgen) in de tussentijd delen geven we de hashtag #MijnNote3 zo kun je zelf alle ervaringen real time volgen.

Tot slot een video voor degenen die nu al nieuwsgierig zijn naar alle technische specificaties.

Volg Mixed Grill op social media