Minimalistische glazen theepot van Paul Loebach

ora theepot

Het grote voordeel van een glazen theepot is dat je meteen kunt zien of de thee al naar smaak is getrokken. Het nadeel is echter dat glas het water niet warm houdt. Binnen de kortste keren is je thee lauw. Of je moet aan de slag met een waxinelichtjebrander of een ouderwetse theemuts. En dan is het oppassen geblazen dat je je handen niet aan het hete glas brandt.

Sinds kort heb ik echter een glazen theepot in mijn bezit waarbij deze nadelen tot het verleden behoren. De Ora theepot bestaat namelijk uit dubbelwandig glas. Dit zorgt ervoor dat de thee aan de binnenkant van de pot heet blijft, terwijl de koele buitenkant gewoon kan worden aangeraakt.

De naam Ora, die de Amerikaanse ontwerper Paul Loebach aan de theepot heeft gegeven, is afgeleid van het woord ‘Aura’. Het begrip Aura heeft te maken met de energievelden die zich rondom personen, voorwerpen of plaatsen kunnen manifesteren. Door het heldere glas van de theepot zie je de thee van kleur veranderen terwijl deze trekt. Aura’s hebben ook te maken met kleur.

Dubbelwandig glas

Het design van de ‘Ora Teapot’ is mooi door eenvoud. Het handvat en de lange kromme tuit van de standaard theepot ontbreken in dit ontwerp. Door het dubbelwandige glas is een handvat helemaal niet nodig. Je kunt de theepot gewoon met beide handen vasthouden. Hierdoor schenk je op een andere manier in en daarom kon de tuit kort worden gehouden.

De tuit is trouwens voorzien van een verwijderbaar ijzerdraadje. Dit stukje ijzer is zo gebogen dat het dienst kan doen als zeefje. Zo vallen er geen theeblaadjes in je kopje tijdens het inschenken. Verder sluit je de pot af met een eenvoudige dop van waterdichte kurk. De thee schenk je uiteindelijk in de ‘Ora Teacup’, het glas dat bij de theepot is ontworpen.

De theepot en de glazen zijn ondermeer te koop bij Kohezi.

ora theepot