Twee minimalistische brandweerkazernes in Italië

kazerne van Pedevilla Architects

De Italiaanse bergdorpen Vierschach en Sand in Taufers hebben sinds kort een nieuwe brandweerkazerne. Pedevilla Architects gaf ze allebei een minimalistisch ontwerp.

Zo’n belangrijk gebouw moet in de eerste plaats vooral functioneel zijn. Vandaar dat de architecten de kazernes ontdaan hebben van alle overbodige details. Wat overblijft zijn minimalistische en vooral functionele gebouwen. Door ze een bijzondere kleur te geven, valt het ontwerp extra op. Zeker in de de bergachtige omgeving.

Mosterd en rosé

De kazerne in Vierschach is uitgevoerd in mosterdgeel en die in Sand in Taufers heeft een opvallende rosé-tint gekregen. Deze kleuren zijn niet te opvallend maar zorgen dat de kazernes wel duidelijk zichtbaar zijn.

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

kazerne van Pedevilla Architects

Foto’s: Gustav Willeit

Volg Mixed Grill op social media