Minimalistisch woonhuis met enorme trap

nendo Stairway House in Tokio
Foto’s: nendo

De Japanse designstudio nendo heeft een opvallend mooi huis gerealiseerd. Het Stairway House in Tokio bestaat uit een minimalistisch ontwerp, gecombineerd met een gigantische trap.

Aan de straatzijde lijkt het huis nog het meest op een grote, witte kubus, maar aan de tuinzijde is er veel glas en de grote trap. Het buitenste gedeelte van de trap is van beton en in het huis is deze van staal. Toch lijkt het een geheel. Hierdoor heeft het huis een bijzonder uiterlijk.

Functie

De trap lijkt eerder decoratief dan functioneel, vooral als je ziet hoe steil het bovenste deel is. Toch heeft de trap wel degelijk een functie als echte trap. Door de breedte is er ook ruimte voor veel potten met planten op de treden. In combinatie met het vele glas geeft dat het gevoel alsof je in een kas bent.

De binnenkant van de trap herbergt een aantal kamers die van buiten niet zichtbaar zijn. Denk aan een toilet, badkamer of opbergruimte. Hierdoor is het mogelijk om de rest van het huis minimalistisch in te richten met zwarte meubels. In het huis in de wijk Shinjuku, woont een echtpaar met een jong kind.

nendo Stairway House in Tokio

nendo Stairway House in Tokio

nendo Stairway House in Tokio

nendo Stairway House in Tokio

nendo Stairway House in Tokio

nendo Stairway House in Tokio

Volg Mixed Grill op social media