Een milieuvriendelijke woning in België

milieuvriendelijk huis in Gent

OYO architects uit Gent kreeg een mooie opdracht: ontwerp een milieuvriendelijk woonhuis. Voor de rest waren er geen wensen of restricties. Dit zorgde voor een uniek verzonken huis met een groen dak.

Aan de buitenkant valt direct het begroeide en lage dak op. Dat laatste komt omdat het huis deels verzonken is, waardoor een verdieping onder straatniveau ligt. Aan de zijkant ligt deze verdieping vrij zodat er voldoende daglicht binnen kan komen.

Goede isolatie

Op deze onderste verdieping bevinden zich de slaapkamers. De woonkamer ligt boven, het omgekeerde van de meeste huizen. Het begroeide dak zorgt voor een goede isolatie, dat vervolgens weer zorgt voor energiebesparing.

Het interieur is ruim en licht. Dit laatste komt mede door het omvangrijke gebruik van hout, de witte muren en de vele ramen. Je zou denken dat een huis dat deels onder de grond ligt donker is, maar niets is minder waar.

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

milieuvriendelijk huis in Gent

Volg Mixed Grill op social media