Michelinsterren voor streetfood in Singapore

sterrenrestaurant in Singapore

Bij Michelinsterren denk je aan restaurants met veel luxe gerechten en een flink prijskaartje. Meestal klopt dat beeld ook, maar niet in Singapore. Daar hebben twee stalletjes met streetfood een ster gekregen voor hun uitmuntende eten.

Het gaat om Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle en Hill Street Tai Hwa Pork Noodle. Aan de namen kun je direct zien wat voor gerechten ze serveren. Van de twee is de Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle van chef Chan Hon Meng het meest bijzonder want bij hem kun je al voor onder de twee euro heerlijke kip met rijst eten. Daarmee is zijn ‘signature dish’ het goedkoopste gerecht met een Michelinster ter wereld. Michelin heeft deze twee stalletjes niet zomaar gekozen. Het afgelopen jaar hebben de medewerkers van Michelin maar liefst 6000 van dit soort plekken waar je in Singapore streetfood kunt eten bezocht. Singapore is het eerste land in het zuidoosten van Azië dat in de boeken van Michelin is opgenomen en het vierde land in geheel Azië.

Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle is te vinden in het 335 Smith Street Chinatown Complex. Voor Hill Street Tai Hwa Pork Noodle ga je naar 466 Crawford Ln.

Over Chan Hon Meng en het perfectioneren van de Kantonese kip is een mooie documentaire gemaakt: