Michael Fassbender is Steve Jobs

michael fassbender

In de nieuwe film Steve Jobs kruipt acteur Michael Fassbender in de rol van die legendarische uitvinder (dat vind ik het meest geschikte woord). Op 21 januari 2016 gaat de film in de Nederlandse bioscopen draaien, maar er is nu al een eerste trailer.

Veel mensen kennen Steve Jobs vooral van zijn presentaties van de iPhone en iPad, maar het verhaal ervoor is interessanter. Hoe hij met Apple de computer geschikt heeft gemaakt voor thuisgebruik door een besturingssysteem te ontwikkelen. Of het moment waarop hij zijn eigen bedrijf verlaat, maar ook zijn wilde karakter en zijn privéleven. Dit alles komt aan bod in de film.

Nieuwe regisseur

De totstandkoming van deze film ging niet heel erg soepel. Eerst zou het team van regisseur David Fincher en scenarioschrijver Aaron Sorkin aan de slag gaan. Zij waren ook al succesvol met het vertalen van het verhaal over de oprichting van Facebook tot de spannende film The Social Network. Helaas was de verhouding tussen Fincher en de filmmaatschappij slecht en is de regie na een zoektocht naar een nieuwe regisseur overgedragen aan Danny Boyle.

Ook zou in eerste instantie Christian Bale de rol van Steve Jobs gaan vertolken. Dat is uiteindelijk Michael Fassbender geworden. In de trailer kun je zien dat hij zijn rol geweldig neerzet. Niet zo zeer door op Steve Jobs te lijken qua uiterlijk, maar door het perfect neerzetten van het grillige karakter van Jobs.

Volg Mixed Grill op social media