Mercedes-Benz toont de bestelwagen van de toekomst

bestelwagen van de toekomst

Als het om studiemodellen gaat, tonen autofabrikanten het liefst snelle sportwagens of dikke SUV’s. Maar Mercedes-Benz laat zien dat een nieuwe bestelwagen ook heel spannend kan zijn.

De Vision Van is een interessant concept waarmee het Duitse automerk laat zien hoe bestelwagens er in de nabije toekomst uit kunnen gaan zien. Naast het futuristische uiterlijk van deze Van vallen direct een aantal andere zaken op. Bijvoorbeeld het ontbreken van een stuur en een dashboard. De besturing van deze bestelwagen gaat door middel van een joystick. Persoonlijk denk ik dat een moderne controller van een hedendaagse spelcomputer beter zou werken dan een gedateerde joystick. Waarschijnlijk zal Mercedes-Benz daar hetzelfde over denken en is de joystick vooral om te laten zien dat ze op zoek zijn naar alternatieven voor het stuur.

Echt interessant is wat er in de laadruimte gebeurt. Vooral het feit dat de lading in één keer in de wagen kan worden gereden zal veel tijd besparen. Verder is alles in die laadruimte geautomatiseerd en kan het laatste deel van de bezorging worden gedaan met een drone. Bekijk de video hieronder om te zien hoe de pakjesbezorgers en postbodes in de toekomst zullen werken.

bestelwagen van de toekomst

bestelwagen van de toekomst

Volg Mixed Grill op social media