MastersandCrafters verbindt bedenkers aan makers

MastersandCrafters

Stel je hebt vaak allerlei ideeën en ontwerpen in je hoofd, maar je bent helaas niet goed in handarbeid of je bezit bepaalde specialistische kennis niet. Dan zou het toch geweldig zijn als er iemand is die jouw maakwens kan realiseren? Het creatieve platform MastersandCrafters wil dit mogelijk maken.

Het idee van MastersandCrafters komt van Jeanne van der Zee en Mariska van Rijnsoever. De twee ondernemers uit Maarn en Utrecht zijn bezig met het creëren van een online ontmoetingsplaats voor makers, ambachtslieden en ander creatief talent. MastersandCrafters zal straks voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Jeanne en Mariska willen dat het een website wordt waar mensen naartoe gaan als ze een maakwens hebben. Deze wens kan echt uit van alles bestaan. Van een op maat gemaakte voortent voor je caravan tot een zelfontworpen ketting of van een glas-in-loodraam tot een zelfgebrouwen biertje. Via MastersandCrafters kun je straks de juiste maker vinden voor jouw idee of project.

Alle handige mensen op 1 site

Om te testen of makers wel echt op het idee van MastersandCrafters zitten te wachten, werd een tijdelijke site gebouwd. Gelukkig stroomden de eerste 350 aanmeldingen al snel binnen. Inmiddels liggen ook alle plannen voor het webdesign klaar. Nu alleen nog het geld om het plan daadwerkelijk te kunnen realiseren. Begin april is daarom een crowdfunding gestart op voordekunst om het benodigde bedrag voor MastersandCrafters bijeen te krijgen. Als het sponsorbedrag gehaald wordt, zal het platform eind dit jaar online gaan.

Laagdrempelige ontmoetingsplaats

Jeanne en Mariska komen met dit idee, omdat ze een dergelijk platform van vraag en aanbod missen in de creatieve sector. Ze willen makers en kleine creatieve bedrijven voor het grote publiek vindbaar maken en zorgen dat ambacht en kennis niet verloren gaan. MastersandCrafters zal makkelijk toegankelijk zijn en krijgt social functies, zodat de consument de maker leert kennen en andersom. De communicatie tussen beide partijen moet laagdrempelig blijven.

Bedenkers en uitvoerders

Zoekers hebben de mogelijkheid om een oproep te plaatsen en deze te voorzien van een voorbeeldfoto of schets. Makers krijgen een melding en kunnen reageren op de potentiële opdracht. Het doel is dat je alles moet kunnen laten maken wat je wilt. Zelfs al zou dit iets zijn met gerecyclede of bio-ecologische grondstoffen.

Makers kunnen onder andere hun online werkplaats op een persoonlijke manier inrichten met teksten en foto’s. Ook kan een maker een andere maker benaderen om samen te werken aan een project. De mogelijkheid om reviews te geven moet de kwaliteit van de makers hoog houden.

Vindbaarheid van talentvolle ambachtslieden

Jeanne en Mariska hebben zelf een creatieve achtergrond en zijn eigenaren van StudioZoetwater, een merk voor handgemaakte interieurproducten. Uit ervaring weten ze hoe moeilijk het is om een specialistische maker voor een opdracht te vinden. Daarin willen ze nu verandering brengen door alle talentvolle makers van Nederlandse bodem eenvoudig vindbaar te maken voor consumenten.

Draag je dit project ook een warm hart toe? Meehelpen aan de crowdfundingsactie voor MastersandCrafters kan nog tot 8 mei 2018.

MastersandCrafters

MastersandCrafters

MastersandCrafters
Jeanne en Mariska (Foto: Studio Rijkvol)

MastersandCrafters

Volg Mixed Grill op social media