Trend: maak al je eten op zondag

tomaten snijden

Je hebt je vast regelmatig voorgenomen om gezonder te gaan eten of wat meer variatie in je eetpatroon aan te brengen. En waarschijnlijk zijn al die pogingen voortijdig gestrand. Tijdens de Kook5daagse maak je hier eindelijk echt werk van.

Alle geslaagde dingen beginnen met een goede planning, dus ook tijdens de Kook5daagse. Door goed te plannen zul je zien dat het allemaal veel makkelijker is dan je denkt. Voor je het weet is een een gewoonte, maar dan wel een heel erg gezonde!

Op zaterdag kies je de recepten voor de komende week en doe je boodschappen. Een dag later, op zondag dus, doe je de voorbereiding. Een groot deel van het werk gaat zitten in het snijden van bijvoorbeeld groente. Ook kun je alvast wat vlees of vis in de marinade zetten. Als je dat al in je weekend doet win je heel veel tijd.

Vervolgens bewaar je alles wat je hebt klaargemaakt in de handige bakjes van Lock&Lock. Deze zijn lucht- en waterdicht zodat alles extra lang vers blijft. De rest van de week is koken dus een makkie. Je moet even de knop omzetten en van te voren even goed plannen, maar daarna wil je niet meer anders. Want wie wil er nou niet elke dag lekker en gezond eten?