LG brengt met de G5 de eerste modulaire smartphone uit

LG's modulaire smartphone

LG gaat vanaf vandaag de markt voor smartphones veranderen. Dat doen ze met de aankondiging van de G5 en de aanvullende LG Friends.

Op het eerste gezicht lijkt de LG G5 een doodnormale smartphone en dat is het in feite ook. De telefoon beschikt over een snelle Qualcomm® Snapdragon™ 820 Processor, drie(!) goede camera’s, een scherp scherm, een mooie metalen behuizing en allerlei nieuwe snufjes. Het echt bijzondere is het feit dat je de accu kan verwisselen en met deze handeling een serie perfect passende accessoires kunt toevoegen.

De meeste smartphones, ook deze, hebben een prima muziekspeler en camera, maar de modules van LG Friends zorgen dat je de G5 kunt ombouwen zodat de functies van de smartphone nog beter werken. Dit zijn alle modules waar die je kunt koppelen aan de LG G5:

LG CAM Plus
Met deze uitbreiding zorg je dat je betere grip hebt en heeft ook knoppen waarmee je de camerafuncties van de G5 logischer en handiger kunt bedienen. Bovendien heeft de Cam Plus-module een extra accu voor een nog langere levensduur.

LG 360 CAM
De naam zegt het al: deze module is een 360-graden camera, uitgerust met twee 13 megapixel 200-graden groothoeklenzen, een 1.200mAH batterij en 4GB intern geheugen. Filmen kan in 2K en het geluid is 5.1 surround. Met behulp van de G5 kun je de video’s heel snel en simpel uploaden naar bijvoorbeeld YouTube. Speciaal om de video’s in 360 graden te kijken is er de volgende module.

LG 360 VR
Dit is een Virtual Reality-bril die perfect samenwerkt met de smartphone. Je kunt hiermee de beelden van de LG 360 CAM kijken, maar ook andere content in 360 graden. Deze bril weegt maar 118 gram en is opvouwbaar.

LG Rolling Bot
Nog een bijzondere manier om video’s en foto’s te maken is deze Rolling Bot. Dit is een bal met een ingebouwde 8MP-camera. Je kunt dit broertje van BB-8 ook gebruiken om van afstand je huis te bewaken of vanaf een afstand je huisdieren in de gaten te houden.

LG Hi-Fi Plus met B&O PLAY
LG tilt het muziek afspelen met een smartphone met deze module naar een hoger niveau. Samen met Bang & Olufsen is een geluidsspeler ontwikkelt die muziek speelt in 32bit/384kHz. Je kunt deze module in combinatie met een andere smartphone of PC gebruiken als aparte DAC.

LG Tone Platinum™
Om het beste te halen uit de Hi-Fi PLus is er deze module waarmee je in via Bluetooth muziek in 24-bit audio kunt luisteren. Deze draadloze headset is gemaakt in samenwerking met Harman Kardon.

LG Smart Controller
Met behulp van deze module kun je heel eenvoudig slimme apparaten zoals drones besturen. De beelden van de drone zie je direct op je beeldscherm.

LG Friends Manager
Deze module zorgt dat je heel eenvoudig contact maakt met de andere modules.

LG's modulaire smartphone

Volg Mixed Grill op social media