Lance Armstrong doet aan kunst

KAWS voor Livestrong

Afgelopen weekend heeft wielrenner Lance Armstrong een heuse expositie geopend. Tijdens de lancering van de Stages Touring Art Exhibition liet Armstrong werken zien die een groot aantal vooraanstaande kunstenaars speciaal voor zijn stichting Livestrong hebben gemaakt waaronder Damien Hirst, Marc Newson, Takashi Murakami en Christopher Wool.

Een van de hoogtepunten was de door graffiti-kunstenaar KAWS ontworpen fiets. Deze in de huiskleuren van Livestrong uitgevoerde fiets valt vooral op door de rijen tanden langs het frame en velgen.

Gelimiteerde versies

Ook Armstrong sponsor Nike ontbrak niet en presenteerde een aantal, wederom in zwart-geel uitgevoerde, gelimiteerde versies van illustere sneakers. Zo zijn ondermeer de door Busy P en So-Me ontworpen Air Force One, de Futura Dunk High en de Lunartrainer onder handen genomen.

Livestrong sneakers

De sneakers zullen in gelimiteerde uitgaven binnenkort te krijgen zijn bij een klein aantal exclusieve verkooppunten. De overige kunstwerken zullen op 16 juli te zien zijn in de Emmanuel Perrotin Gallery in Parijs. Niet geheel ontoevallig is dan net de Tour de France gaande.

Bron: Hypebeast

Volg Mixed Grill op social media