Kunstenaar plaatst bronzen duiven op bestaande kunstwerken

Julien Berthier

Duiven trekken zich van niets of niemand iets aan. Kunstwerken in de openbare ruimte zijn voor deze vogels niets meer dan een fijne plek om op te zitten en wellicht onder te poepen. Kunstenaar Julien Berthier besloot de duiven nog wat extra aandacht te schenken.

Voor het project Pigeonner maakte hij een serie duiven van brons en plaatste deze op verschillende sculpturen in de stad. Omdat de duiven een mooie patina hebben gekregen, lijkt het alsof ze daar al heel lang zitten.

In Parijs kregen onder andere werken van Auguste Cain, Marino di Teana en Volti bezoek van een duif. Nu is het de vraag hoe snel iemand van de gemeente dit opmerkt. Om duidelijk te maken dat dit kunst is en geen vandalisme, bedacht Berthier een passende kunststroming bij het project. Hij noemt het plaatsen van de duiven plus-products of classical post-production.
Julien Berthierclass=”aligncenter size-full wp-image-75910″ src=”https://www.mixedgrill.nl/wp-content/uploads/julien-berthier-pigeon35.jpg” alt=”Julien Berthier” width=”1432″ height=”1074″ />

Julien Berthier

Julien Berthier

Julien Berthier

Julien Berthier

Julien Berthier

In 2010 schreven we ook als eens over Julien Berthier. Toen vanwege een boot die leek te zinken.

Volg Mixed Grill op social media