Klassieke kunstwerken in de straten van Amsterdam

Kunst is van alle tijden en heeft een universele taal. Of het nu een oude Hollandse Meester is in het Rijksmuseum of graffiti op een muur in de stad, er zijn altijd overeenkomsten te vinden.

In de video hierboven zie je 3 graffiti-artiesten een eigen versie maken van een beroemd kunstwerk dat in het Rijksmuseum hangt. TelmoMiel maakte het Portret van een stel van Frans Hals na op de Haarlemmerdijk, Donovan Spaanstra deed hetzelfde met Schepen voor de kust van Willem van de Velde op de NDSM-werf en oudgediende Focuz reproduceerde De Staalmeesters van Rembrandt van Rijn in de Warmoesstraat.

Doelgroep

Dit project moet zorgen voor interesse voor de beroemde werken van het Rijksmuseum bij een nieuwe doelgroep. Zoals Focuz ook uitlegt in de video was bijvoorbeeld Rembrandt zeer vooruitstrevend in zijn tijd en gebruikte hij allerlei nieuwe technieken. Net als de nieuwe generatie straatkunstenaars. Ben je in de buurt van een van de werken, zoek ze dan zeker eens op, of beter nog: ga ze ook eens bekijken in het museum.

Volg Mixed Grill op social media