Stuur een kerstgroet naar een dakloze

stuur een kerstgroet naar een dakloze

In Nederland versturen we ieder jaar zo’n 130 miljoen kerstkaarten. Een mooie manier om aan vrienden en familie te laten weten dat je aan ze denkt. Er is echter een groep mensen die nooit een kaartje ontvangt: de daklozen.

Deze mensen zijn vergeten of worden genegeerd door familie of vrienden van vroeger en hebben ook domweg geen adres waar je een kaartje naartoe zou kunnen sturen. De Vodafone Foundation en het Leger des Heils hebben deze kerstperiode een actie opgezet om deze vergeten groep een hart onder de riem te steken. Via een speciaal en symbolisch telefoonnummer kun je dit jaar een kerstgroet sturen naar een dakloze. Het nummer is heel toepasselijk: 06-25 12 2016. Als je daar een bericht naar stuurt, dan zorgt het Street Messenger netwerk van Vodafone dat de boodschap aankomt.

Dat netwerk is een bijzonder hulpmiddel voor iedereen die op straat leeft. Veel daklozen hebben namelijk een mobiele telefoon en via Street Messenger ontvangen ze daarop berichten over bijvoorbeeld de speciale winteropvang of waar die dag een gratis maaltijd te krijgen is. Voor iedere dakloze die geen mobieltje heeft, zijn er schermen opgehangen in de opvanglocaties van het Leger des Heils in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven waarop iedereen de kerstwensen kan lezen.

Denk deze kerst ook aan mensen die het minder goed hebben dan jij en verstuur een mooie kerstboodschap naar 06-25 12 2016.

stuur een kerstgroet naar een dakloze

Volg Mixed Grill op social media