Johnny de Mol en Chivas Regal: een succesvolle blend

Succes is een blend. Dat is de nieuwste slogan van Chivas Regal. Het Schotse whiskymerk heeft Johnny de Mol gekozen als boegbeeld voor de bijbehorende campagne.

Chivas Regal is de favoriete whisky van Johnny. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege het imago van het merk. Chivas Regal is net zoals Johnny de Mol rebels, maar met het hart op de goede plaats. Ook zet het merk zich steeds vaker in voor maatschappelijk ondernemerschap, bijvoorbeeld via The Chivas Venture. Dat laatste was voor Johnny de belangrijkste reden om de samenwerking aan te gaan.

Glen Faria

Om de blend tussen Johnny de Mol en Chivas Regal  te vieren, is er een mooie campagnevideo gemaakt die je hierboven kunt zien. De video is gemaakt door een team creatievelingen waarmee Johnny al vaker heeft samengewerkt. Zo is de tekst geschreven door Glen Faria, die eerder samenwerkte aan een campagne voor Het Vergeten Kind.

De productie, regie en het camerawerk is gedaan door het vaste team waarmee Johnny de Mol ook vele reisprogramma’s heeft gemaakt. De 4 teamleden zijn hierdoor extreem goed op elkaar ingespeeld. Net als de losse onderdelen van een goede blended whisky. Na een lange draaidag is er voor dit viertal niets zo ontspannend als een goed glas whisky. Het laat zich raden welk merk Johnny de Mol dan op tafel zet.

Zacht en rijk

Chivas Regal 12 is een blended whisky, waarvan de gebruikte whisky’s stuk voor stuk minstens 12 jaar oud zijn. Het hart van de blend bestaat uit een single malt van Strathisla, de oudste distilleerderij in de Schotse Highlands die nog in bedrijf is. Deze whisky zorgt voor een mooie zachtheid en zoete tonen. De andere whisky’s voegen smaken als honing, fruit, vanille en karamel toe. Het resultaat is een volle en rijke blend.

Verder blenden is natuurlijk ook mogelijk. Chivas Regal doet het namelijk erg goed in een cocktail of mix. Wil je eens ontdekken wat er allemaal mogelijk is, dan kunnen we je de volgende adressen aanraden:

Rosalia’s Menagerie, Kloveniersburgwal 20, Amsterdam
Probeer hier de ‘Nostrum Emporium’ with Chivas Regal 12.

Bluespoon Bar, Prinsengracht 587, Amsterdam
Probeer hier ‘The Life We Share’ met Chivas Regal 18.

The Tailor, Dam 9, Amsterdam
Probeer hier ‘The Berber’s Kiss’ met Chivas Regal Extra.

whisky blenden
Wij kregen van Chivas Regal een set waarmee we onze eigen blend kunnen maken.

Volg Mixed Grill op social media