Jaarlijstjes: de beste muziek van 2011 volgens Hein de Rooi

mannen met baarden

Helemaal aan het einde van 2011 hebben we nog een paar jaarlijstjes voor je. Deze is van onze redacteur Hein:

Mijn nieuwe ontdekkingen, dingen die me zijn opgevallen of gewoon dingen die ik goed, mooi vond in 2011. In willekeurige volgorde:
Five Finger Death Punch – American Capitalist.
Een recht toe recht aan heavy metal album om af en toe even flink te knallen.

The Wombats – This Modern Glitch/het concert van 18-11-11 in de Effenaar.
Lang moeten wachten maar het resultaat, een fijn pop/rock album met als hoogtepuntje Tokyo(vampires and wolves). Het concert was lekker energiek en natuurlijk leuker nu er van twee albums materiaal gespeeld kon worden.

Bush – The Sea of Memories.
Weer ouderwets Bush materiaal, goeie comeback.

Concert van Angels and Airwaves en Neon Trees van 27-01-11 in 013.
Neon Trees was erg energiek en de zang was prima, zelfs nadat de zanger van het podium viel en binnen no time weer opkrabbelde en met zichtbare verwondingen aan zijn gezicht verder ging. Bij Angels and Airwaves zag je dat ze plezier hadden in het spelen, wat wel eens anders is. Zanger Tom Delonge had ook een goede dag wat zijn zang betrof.

The Foo Fighters – Wasting Light.
Misschien wel het beste Foo Fighters album tot dusver.

Rise Against – Endgame.
Herkenbare Rise Against sound, luistert lekker weg en passeert daardoor veel de revue.

Ed Sheeran.
Is het niet om zijn eigen album dan wel om de remix, You Need Me, I Don’t Need You van Loadstar. Iets nieuws voor mij uit 2011.

Gers Pardoel.
Het klinkt misschien afgezaagd maar ik vind toch dat deze man afgelopen jaar lekker bezig is geweest en niet eens zo een heel vervelende cd heeft afgeleverd.

Een heel stel losse artiesten en nummers; Feed Me, Trafalgar van The M Machine, Camo & Crooked, Mezelluf van Don Diablo, Zedd, Theophilus London, Alienhearts, Earthquake van Labrinth, Till Im Gone van Tinie Tempah, Rival Sons, en dan heb ik vast nog niet alles opgenoemd en zeker nog niet al het goede ontdekt.

Alle muziek uit dit lijstje is toegevoegd aan onze playlist op Spotify.