Interview: Pulled Apart By Horses

Pulled Apart By Horses


Afgelopen weekend deed de #STANDFORSOMETHING-tour van Dr. Martens de Amsterdamse Bitterzoet aan met een indrukwekkende triple bill van traumahelikopter, Dinosaur Pile-Up en Pulled Apart By Horses. Voor het concert sprak ik met Lee Vincent, de drummer van die laatste band.

Lee stelt voor om even naar buiten te gaan zodat hij een sigaret kan roken. Het gesprek begint natuurlijk als eerste over Blood, het nieuwe album van Pulled Apart By Horses dat onlangs in de UK uitkwam en binnenkort ook hier in Nederland verschijnt.

De eerste recensies zijn erg goed, ondanks (of misschien wel doordat) het album op flink wat punten anders klinkt dan zijn voorgangers.

Lee: “Voor het eerst hebben we de tijd genomen om een album te maken waar we 100% tevreden over zijn. De vorige albums zijn snel tussen twee tours in opgenomen en de nummers schreven we onderweg. Nu hebben we de tijd genomen om de liedjes te schreven en ze vervolgens op te nemen. Ik denk dat je dat goed kunt horen. Je zou kunnen zeggen dat dit ons eerste volwassen album is geworden.

Nu het album af is, heeft de band weer volop tijd om de nieuwe muziek aan de fans te laten horen. Waarom is er gekozen voor een tournee met Dr. Martens langs relatief kleine zalen?

Lee: “Als band moet je tegenwoordig creatief zijn. De verkoopcijfers lopen over het algemeen terug. Als er dus een kans is om met een sponsor samen te werken moet je die aangrijpen. Met als enige kanttekening natuurlijk dat het merk bij de band moet passen en dat de fans het ook een vanzelfsprekende keuze vinden. Dr. Martens is daarom een perfecte partner. Deze schoenen roepen bij mij herinneringen op uit de tijd dat ik me ging verdiepen in muziek (Nirvana) en de bijbehorende mode (Dr. Martens). Een grappige bijkomstigheid is dat wij op het nieuwe album veel invloeden uit die tijd laten horen. De cirkel lijkt zo rond.”

“De omvang van een zaal maakt me niets uit. Mijn drumstel heeft altijd een vaste plek op het podium. Of er dan nog ruimte is voor de rest van de band is hun probleem (lacht). Maar serieus: zo’n intieme tour is perfect om de nieuwe muziek te testen op de fans. Dat is voor een band best lastig, zeker omdat het album op het Europese vasteland nog niet uit is. Tot nu toe zijn de reacties geweldig. En thuis in de UK is het album in de top 40 terecht gekomen, dat is ons nooit eerder gelukt. Amsterdam is de laatste stop van de #STANDFORSOMETHING-tour. We gaan nog 1 keer alles geven”.

Volg Mixed Grill op social media