Interview: Naked Design

potverdriedubbeltjes

Al eerder schreven wij over de lellebellen, trutten en pannenkoeken van Naked Design. Maar de kettingen lijken zo populair dat wij illustrator Marloes Duyker zelf hebben gevraagd meer te vertellen over de kettingen en haar werk.

In 2011 begon besloot Marloes Duyker haar werk als illustrator uit te breiden. Haar fascinatie voor taal, typografie en humor zorgde voor een collectie vol Oudhollandse scheldwoorden. De kettingen krijgen door middel van het gebruik van taal een communicatieve functie; het is al snel een aanknopingspunt voor een leuk gesprek of het tovert een glimlach op het gezicht van de toeschouwer.

Steeds meer tuthola’s en en mafkezen lopen er rond. En wij kunnen jullie mededelen kan er dan ook een nieuwe collectie onderweg is. Dit zal gaan om een metalen collectie met woorden als potverdriedubbeltjes, hemeltjelief, schorriemorrie, slijmjurk, brokkenpiloot en krentenkakker! Op de foto zie je een speciaal proefje dat wij mochten ontvangen.

Of er na de metalen collectie nog een collectie uitkomt is maar de vraag. In september kiest Marloes Duyker ervoor om haar droom te verwezenlijken en te gaan voor een opleiding tot dierenartsassistent. Gelukkig blijft illustratie nog altijd een groot deel van haar leven en kunnen wij blijven genieten van deze, toch wel erg grappige, kettingen.

Zelf ben ik bezitter van een trut-ketting en spreek ook uit ervaring dat menig cassière even vreemd opkijkt en er in de kroeg menig discussie over gevoerd is. Het is de 19,95 zeker drie-dubbel-en-dwars waard! Ze zijn o.a. te koop in het creatief warenhuis Hoop in Den Haag of gewoon via haar webshop.

Yvonne de Jong

vischwijf

Volg Mixed Grill op social media