Instagram koerst af op 1 miljard gebruikers

het succes van Instagram

Instagram is op dit moment het meest succesvolle platform op social media. De verwachtingen zijn dat in 2018 de magische grens van 1 miljard gebruikers wordt gepasseerd.

Toen Facebook in 2012 Instagram kocht voor 1 miljard dollar had het platform nog maar 30 miljoen gebruikers. In de jaren erna is het medium enorm hard gegroeid. In september 2017 kondigde Instagram aan 800 miljoen gebruikers te hebben, waarvan 500 miljoen dagelijks actief zijn.

Voor analisten is het reuze interessant om voorspellingen te doen over de toekomst van Instagram. De verwachting is dat de groei door zal zetten, waardoor de grens van 1 miljard in zicht komt. Volgens de onderzoekers van Mediakix gaat dit in 2018 gebeuren. Ze geven 5 januari 2018 aan als datum waarop dat zou moeten gaan gebeuren.

het succes van Instagram

Hiermee is Instagram het vierde platform dat in handen is van Facebook dat meer dan 1 miljard gebruikers heeft. Naast Facebook zelf zijn dat WhatsApp en Messenger. De grote kracht van Instagram is dat beeld centraal staat en tekst van secundair belang is. Waar Facebook een groot deel van de charme verloor door irritante like-share-en-win-acties, suffe reacties van je tante, fake news en een overload aan commerciele boodschappen heeft Instagram nog niet echt last van dit soort zaken.

Het is natuurlijk wel de vraag of Instagram in de toekomst ook zo ongedwongen blijft. Mark Zuckerberg en de zijnen zullen de komende tijd waarschijnlijk steeds meer opties voor adverteerders gaan uitrollen. Ook het feit dat veel beroemde influencers relatief simpel geld verdienen met Instagram is Facebook natuurlijk niet ontgaan. De kans bestaat dat Facebook daar graag een graantje van mee wil pikken.

het succes van Instagram

Volg jij Mixed Grill al op Instagram?

Volg Mixed Grill op social media