Hyshil Sander fleurt bouwplaats van hotel Kimpton De Witt op

Kimpton De Witt - Hyshil Sander

Kimpton Hotels & Restaurants strijkt neer in Nederland. Over niet al te lange tijd wordt in Amsterdam het luxehotel Kimpton De Witt geopend aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Momenteel ondergaat het pand nog een gedaanteverandering. Om de wachttijd tot de opening wat aangenamer te maken, heeft Kimpton De Witt aan kunstenaar Hyshil Sander gevraagd de schutting van de bouwplaats te versieren.

Hyshil Sander is een illustrator en grafisch ontwerper uit Amsterdam. Haar werk is zeer gedetailleerd en meestal met potlood getekend. De handgemaakte tekeningen worden zo min mogelijk bewerkt met de computer. Ze heeft opdrachten verzorgd voor namen als De Bijenkorf, Fjällräven Kanken, vtwonen, Brandt & Levie, Philips en De Wereld Draait Door. Ook heeft ze boeken geïllustreerd. Momenteel werkt Hyshil Sander aan een kinderboek.

Botanisch design

De illustrator staat verder bekend om haar liefde voor de natuur en dat maakt haar een perfecte partner voor Kimpton De Witt. Zij zullen zich met het design van het hotel namelijk richten op botanische invloeden en flora. Met dit idee in haar achterhoofd heeft Hyshil Sander een exclusieve tekening gemaakt met allerlei bloemen en planten. De tekeningen bedekken het volledige bouwhek, dat een lengte heeft van maar liefst 67,5 meter.

Omgeving opfleuren

De tekeningen tonen de komst van iets nieuws en positiefs. De wervelende bladeren en bloemen staan voor de schoonheid van onze wereld en, voor Hyshil Sander zelf, voor leven en hoop. Voorbijgangers met een scherpe blik kunnen ook een aantal kleine verrassingen vinden in het kunstwerk. Het botanische design fleurt de bouwomgeving in elk geval helemaal op. Tot de opening van het hotel zal de versierde schutting blijven staan.

Over het hotel

Het nieuwe hotel van Kimpton, middenin in het centrum van Amsterdam, zal 274 kamers en suites tellen. Ook zal er een restaurant zijn en meerdere bars. Bovendien zullen er speciale ruimtes worden ingericht waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor bijvoorbeeld vergaderingen, recepties of bruiloften. Het interieur zal worden ontworpen in het gedurfde en speelse design waar de hotelketen uit San Francisco om bekend staat. Verder kunnen bezoekers rekenen op attente extra’s en voorzieningen. Ook een goede persoonlijke service speelt daarbij een belangrijke rol. Nu nog even wachten voor het zover is! Scroll verder naar onderen om alvast de foto’s te bekijken van hoe prachtig het gaat worden.

Kimpton De Witt
Nieuwezijds Voorburgwal 5
Amsterdam

Hyshil Sander

Kimpton De Witt - Hyshil Sander

kimpton-de-witt-lobby

kimpton-de-witt-bar

kimpton-de-witt-bathroom

kimpton-de-witt-room-detail

kimpton-de-witt-lobby

kimpton-de-witt-lobby

kimpton-de-witt-lobby

kimpton-de-witt-room