Oersterke horloges van Casio G-Steel

Koningvhbos

Een jaar geleden lanceerde Casio G-Shock een nieuwe horlogelijn onder de naam G-Steel. De horloges zijn gemaakt van hightech materialen en vallen op door hun robuuste uiterlijk. Aan de G-Steel serie zijn nu 2 nieuwe modellen toegevoegd.

De Japanse horlogemaker brengt de nieuwe modellen op de markt onder de namen GST-W110 en GST-W100. Het opvallendste kenmerk van de horloges is de rand rondom de wijzerplaat, de zogeheten bezel. Deze is opgebouwd uit meerdere lagen van kunststof en metaal. Dit zorgt behalve voor een mooi 3D-effect ook voor extra stevigheid. Het horloge is hierdoor helemaal schok- en waterbestendig. Beide horlogemodellen zijn verkrijgbaar is drie verschillende kleurencombinaties.

Een horloge vol techniek

De horloges zijn, zoals we van Casio G-Shock gewend zijn, voorzien van allerlei technische foefjes. De uurwerken zijn bestand tegen (elektrische) schokken, trillingen, zwaartekracht, lage temperaturen en water. Opvallend is verder de combinatie van digitale en analoge displays op de wijzerplaat. Dit zorgt voor goede functionaliteit en leesbaarheid. Ook is er dubbele LED-verlichting ingebouwd en zijn de wijzers lichtgevend. Hierdoor is alle informatie duidelijk zichtbaar in het donker. Verder zijn de klokjes voorzien van een batterij die oplaadbaar is in zon- en kunstlicht. Er is hiervoor slechts een half uur nodig. Een ander belangrijk kenmerk is bovendien dat de horloges uit de G-Steel collectie radiogestuurd zijn. In bijna alle uithoeken van de wereld worden er continu signalen ontvangen.

Het sterkste horloge ooit

De schokbestendige horloges van Casio zijn ooit door Mr. Ibe bedacht. Hij wilde een horloge maken dat nooit kapot gaat. Meer dan 200 handgemaakte samples werden gesloopt tijdens het testen, totdat in 1983 eindelijk de eerste G-Shock op de Japanse markt kwam en naam maakte als ‘het sterkste horloge aller tijden’. Vanaf de oprichting is Casio G-Shock altijd blijven ontwikkelen en de horloges zijn daarom uitgerust met de laatste technieken en vernieuwingen. De nieuwe modellen van G-Steel zijn hier wederom een mooi voorbeeld van.

Fotoshoot

Het fotografenduo Tommy N Lance heeft in opdracht mooie beelden geschoten van de G-Steel collectie. De focus van deze Amsterdamse fotografen ligt op portretten, muziek, mode en extreme sports.

G-Steel

G-Steel

G-Steel

G-Steel