Honing van de tap

Honing van de tap

Stuart en Cedar Anderson zijn naast vader en zoon ook fanatieke bijenhouders die na 10 jaar onderzoek met een nieuw systeem komen om honing te verzamelen.

Zoals je weet zijn bijen heel belangrijk voor onze natuur door onder andere te zorgen voor de bevruchting van de bomen en planten die ons van eten voorzien. Honing zou je kunnen zien als een zeer aangenaam bijproduct daarvan. Alleen is het verzamelen van honing een zeer stressvolle gebeurtenis voor het bijenvolk. De kast waarin ze wonen moet daarvoor uit elkaar en de imker moet met behulp van een verwarmd mes de honing uit de raten schrapen.

Flow Hive, de uitvinding van vader en zoon Anderson werkt heel anders. Bij hun systeem is er sprake van een buis die rechtstreeks vanuit het binnenste van de bijenkast de honing aftapt. Je kunt dus gewoon een op onder de buis zetten om de honing af te tappen.

Via Indiegogo is een campagne opgestart om de Flow Hive te financieren. Daar kun je ook terecht voor de aanschaf van het systeem, een donatie of om meer technische informatie te krijgen.

Honing van de tap

Honing van de tap

Honing van de tap

Honing van de tap

Honing van de tap

Volg Mixed Grill op social media