Heuvel met verborgen Buddha door Tadao Ando

heuvel met boedha

De Japanse architect Tadao Ando kreeg het verzoek om iets te ontwerpen waardoor een 14 meter hoog beeld van Buddha meer bezoekers zou krijgen. De architect kwam met een bijzondere oplossing: hij verstopte het beeld voor een groot deel in een heuvel.

Het beeld staat al zo’n 15 jaar op het terrein van de Makomanai Takino Cemetery, vlakbij Sapporo in het noorden van Japan. Door de bouw van een kunstmatige heuvel rondom het beeld, heeft Tadao Ando een mystieke sfeer weten te creëren. Dit moet zeker voor bezoekers gaan zorgen. Dit kunnen zowel mensen met een religieus doel als liefhebbers van architectuur zijn.

Je ziet nog net de kruin van het beeld boven de met lavendel begroeide heuvel uitkomen. Wil je de complete Buddha zien? Dan zul je door een tunnel naar het midden van de heuvel moeten wandelen. Daar aangekomen kijk je langs het beeld omhoog naar een halo van lucht.

heuvel met boedha

heuvel met boedha

heuvel met boedha

heuvel met boedha

Foto’s: Shigeo Ogawa, copyright: Tadao Ando Architect & Associates

Volg Mixed Grill op social media