Het Smakenrad komt naar Amsterdam

Bram Verleg & Joris Bijdendijk
Bram Verleg & Joris Bijdendijk

Amsterdam heeft er dit najaar een bijzondere hotspot bij. Van 13 oktober tot en met 3 januari 2021 staat het Smakenrad bij de RAI. Het Smakenrad is het hoogste reuzenrad van Nederland.

In de 27 verwarmde gondels kun je niet alleen genieten van het uitzicht, maar tegelijkertijd ook heerlijk dineren. Voor dat diner heeft Bram Verleg van Smakenrad contact gelegd met chef-kok Joris Bijdendijk van RIJKS® Restaurant. Hij zal ‘s avonds voor de gasten van het Smakenrad een sterrenwaardig diner verzorgen. Het menu verandert iedere drie weken en zal bestaan uit klassiekers van de kaart van RIJKS® en Wils (het restaurant van Bijdendijk bij het Olympisch Stadion).

Culinaire avonden

Overdag zal het eten en drinken in het reuzenrad worden verzorgd door het Smakenrad zelf. Je kunt er terecht voor koffie met gebak, lunch of borrel. In het weekend kun je plaatsnemen voor ontbijt of high tea. Ook zullen er nog enkele culinaire avonden worden georganiseerd. Eten en drinken in het Smakenrad is geheel coronaproof, omdat ieder groepje z’n eigen gondel heeft. Per gondel mogen maximaal 5 personen uit hetzelfde huishouden plaatsnemen.

Voor kaarten en informatie ga je naar de website van het Smakenrad. Eerder dit jaar was het Smakenrad te vinden in Den Bosch en Groningen.

Bram Verleg & Joris Bijdendijk
Bram Verleg & Joris Bijdendijk