Het nieuwe shirt van het Nederlands Elftal

van der wiel

Nike heeft vandaag de nieuwe shirts voor het Nederlandse Elftal gepresenteerd. In deze shirts moet het komende zomer op het WK in Brazilië gaan gebeuren voor Oranje. Na een aantal shirts met met een design is dit keer gekozen voor een simpel shirt dat egaal oranje is. Het enige opvallende is het nieuwe logo op de borst. De Nederlandse leeuw is dit keer weergegeven op een klassieke wijze. Dit is een verwijzing naar het 125-jarige bestaan van de KNVB. Toch is er ook plaats voor modern design.

Grafisch ontwerper Wim Crouwel heeft het lettertype voor de namen van de spelers en de rugnummers ontworpen. Dit lettertype is geïnspireerd op de jaren 70, de periode waarin Nederland het beste voetbal ter wereld had. Verder is het materiaal van de shirts natuurlijk het beste dat Nike te bieden heeft. De shirts zijn van ademend en snel drogend Dry-Fit en Engineered Mesh. Onder de oksels zijn met lasers gaten gemaakt voor een goede ventilatie. Van elke speler van Oranje is een 3D-bodyscan gemaakt zodat de shirts helemaal op maat zijn.

Het nieuwe shirt van Oranje is vanaf nu te koop via Nike.com en ligt vanaf 4 maart in de winkels. In de volgende video vertellen een aantal spelers van het Nederlands Elftal over het shirt.

Volg Mixed Grill op social media