Proef de herfst met de cocktails van Thomas Henry

cocktail met tonic

De herfst is echt begonnen. De dagen worden steeds korter en guurder. Tijd om je te verwarmen aan de herfstcocktails die frisdrankmerk Thomas Henry heeft samengesteld.

De blaadjes vallen van de bomen, de wind giert om het huis en de zon laat zich steeds minder zien. In deze donkere tijd van het jaar is het gezellig om ’s avonds vrienden uit te nodigen voor een lekkere borrel. Maar wat schenk je in? Met een Gin Tonic maak je tegenwoordig niet meer zoveel indruk. Ook een Dark & Stormy of een Moscow Mule kennen de fervente drinkers in je vriendenkring inmiddels wel. Tijd voor iets anders!

Bijzondere smaken

Thomas Henry, het jonge frisdrankmerk uit Berlijn, bedacht 4 bijzondere cocktails die heel goed passen bij het najaar. De cocktails zijn warm en kruidig. Ze doen je echt denken aan de herfst. Tijd om het maken van een cocktail naar een hoger niveau te tillen. Met de smaakvolle frisdranken van Thomas Henry als basis kan het toch bijna niet verkeerd gaan?

Herfstcocktails

Black Forrest

cocktail met tonic

Dit is een warme, kruidige cocktail waarmee je jezelf waant in een donker bos tussen de wilde dieren en de rijpe bramen.

Ingrediënten:
Bordeaux glas
40 ml Sailor Jerry Spiced Rum
40 ml Thomas Henry Soda Water
25 ml Sweet Vermouth
20 ml Grapefruitsap
15 ml Bols Crème de Cassis
Muntblaadjes
Rozemarijn
5 Bramen

Zo maak je ‘m:
Sake alle ingrediënten behalve soda water met ijs. Zeef uit over crushed ijs en top af met soda water. Garneer met rozemarijn, muntblaadjes en bramen.

Genever Believer

cocktail met tonic

Deze cocktail geeft een knipoog naar de tijd van de VOC, toen de kruidenhandel centraal stond. Als basis van Jenever dient de geneeskrachtige jeneverbes. De smaak van de Genever Believer is verfrissend, met een kruidige afdronk.

Ingrediënten:
Longdrinkglas
35 ml Bols Genever 21
60 ml Thomas Henry Bitter Lemon
25 ml Rode wijn (Shiraz)
10 ml Tijmsiroop
15 ml Limoensap
Druiven
Tijm

Zo maak je ‘m:
Shake alle ingrediënten met ijs, behalve de bitter lemon en de rode wijn. Zeef uit over de ijsklontjes en top eerst af met bitter lemon en daarna de rode wijn. Garneer met tijm en druiven.

Famous Henry

cocktail met tonic

Voor deze cocktail gebruik je een ‘Quake’, een schoteltje dat wordt gebruikt bij een Schots ritueel. Als teken van vriendschap neem je een slokje en geef je het drankje vervolgens door aan de genodigden.

Ingrediënten:
Julep Cup
35 ml Famous Grouse Whisky
40 ml Thomas Henry Elderflower Tonic
10 ml Suikersiroop
Muntblaadjes
Bramen

Zo maak je ‘m:
Plaats de Julep Cup in crushed ijs, zodat de zijkanten bedekt zijn. Schenk alle ingrediënten over het crushed ijs in het glas. Meng vervolgens goed. Haal nu het glas uit het ijs en garneer met muntblaadjes en bramen.

Fountain of Youth

cocktail met tonic

Deze cocktail verwijst naar de vitaliserende fontein van de eeuwige jeugd. Met een hoofdrol voor verwarmend gember.

Ingrediënten:
Fountain
120 ml Remy Martin vsop Cognac
400 ml Thomas Henry Ginger Beer
50 ml Bols Crème de Cassis
8 scheutjes Chocolate Mole Bitters
50 ml Limoensap
Blauwe bessen
Muntblaadjes

Zo maak je ‘m:
Schenk alle ingrediënten over de ijsklontjes in de fontein. Roer alles goed door. Garneer na het tappen extra met muntblaadjes en blauwe bessen.

Foto’s: Nanda Hagenaars

Volg Mixed Grill op social media