Herenkapsels die altijd in de mode zullen blijven

buzz cut
Lekker kort

Trends komen en gaan. Ook op het gebied van herenkapsels. Wat nu in de mode is, kan over een paar jaar belachelijk zijn. Denk maar aan de matjes, de mannenknot of geschoren tribals. Gelukkig zijn er ook tijdloze kapsels, waarmee je als man altijd goed voor de dag komt. Vraag je kapper of barbier welk kapsel het best bij jouw gezicht en stijl past en doe alvast inspiratie op met de kapsels op deze pagina.

Lekker kort

Doe als Jay Z op de foto hierboven en zet de tondeuse op je hoofd en gebruik dan geen opzetstuk, maar één van de kortste standen. ‘s Morgens zul je geen werk aan je kapsel hebben en zit je haar direct goed. Ook hoef je geen stylingsproducten te gebruiken. Het is wel belangrijk dat je om de paar weken je haar opnieuw scheert, want te lang staat slordig. Ook zal dit kapsel beter staan bij mannen met wat donkerder haar. Als variant kun je je kapper vragen om de zij- en achterkant iets korter te scheren dan de bovenkant.

Haar opzij

Heb je stevig of dik haar en zoek je een kapsel dat weinig onderhoud nodig heeft. Laat het dan knippen in deze tijdloze stijl, waarbij je je haar losjes naar de zijkant draagt. De zijkant en achterkant blijven gedekt, maar je oren zijn vrij. Met een beetje pomade in het natte haar ‘s morgens breng je het voor de rest van de dag in model.

Bovenop lang

Ook dit kapsel is voor mannen met lekker dik haar. Dit keer laat je goed zien wat je in huis hebt. De zijkanten en achterkant zijn wat korter, maar niet te kort. Bovenop krijgt het haar alle ruimte. Vooral aan de voorkant is het haar lekker lang en aan de achterkant eventueel wat korter. Ook hier doe je de pomade ‘s morgens in je natte haar, maar gebruik je vervolgens de föhn om je haar volume te geven. Misschien dat er mannen zijn die de föhn niets vinden, maar geloof me dat je er geweldige kapsels mee kunt maken. Vraag maar aan je kapper of hij het voor wil doen.

Bovenop kort

Een populair kapsel voor oudere mannen: lekker kort, maar nog wel met een model erin. Bij het creëren van dit kapsel gebruikt de kapper alleen de schaar en niet de tondeuse. Het kapsel is daarom kort maar niet te kort. Gebruik wat klei om het haar in het gewenste model te wrijven.

Achterover gekamd

Een klassiek kapsel dat niet uit de mode raakt, mits goed gedragen. Het is dus niet de bedoeling dat je haar glimmend en strak plat op je hoofd zit. Een goed kapsel oogt altijd natuurlijk. Laat je haar aan de zijkanten en achterkant kort knippen en laat het bovenop wat langer. Breng een pomade aan in het natte haar en kam het met een grove kam naar achteren.

In een scheiding

Deze klassieker gaat terug naar het begin van de 19e eeuw toen dit kapsel zeer populair was onder militairen. Door de jaren heen zie je de kapsels van soldaten vaak terug in het modebeeld en dat in dit geval dus ook. Wederom laat je de zijkant en achterkant kort knippen en zorg je dat het bovenop langer blijft, zodat je het opzij kunt kammen. Kijk samen met je kapper of je haar in een natuurlijke scheiding valt of dat de kapper je haar een handje moet helpen. Om dit kapsel in model te brengen gebruik je pomade in handdoekdroog haar. Vervolgens kam je het in het gewenste model. Een strakke scheiding vergt wat meer werk dan een nonchalante.

Korte pony

Dit kapsel heet ook wel de Ceasar, omdat de Romeinse keizer Julius Ceasar zijn haar op deze manier had zitten. Het haar bovenop is korter dan bij voorgaande kapsels, zodat je het naar voren kunt kammen en er een nonchalante of rommelige pony mee kunt maken. Bij het woord pony denk je misschien aan een strakke rechte lijn op je voorhoofd, maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Voordeel van dit kapsel is dat de zwaartekracht een hoop werk voor je doet en je dus niet zo veel onderhoud aan je haar hebt. Bij dun of pluizig haar is het aan te raden om een klein beetje klei te gebruiken.

De kuif

Ook de naam van dit kapsel roept associaties op die niet altijd kloppen. Een kuif hoeft niet meteen een vetkuif te zijn of zo’n plukje als stripheld Kuifje heeft. In dit geval gaat het om een kapsel waarbij hoogte belangrijk is. Het haar volgt aan de bovenkant dus niet de vorm van je schedel, maar gaat omhoog. Ideaal voor mannen die breed of rond gezicht hebben en wat slanker willen ogen. Dit kapsel heeft veel varianten, waarvan de klassieke pompadour de laatste jaren erg in de mode is. Wie zijn haar echter wat minder strak gestyled draagt, heeft met de kuif een tijdloos kapsel gevonden. Om het goed in model te krijgen is wel wat werk nodig. De föhn, een stevige pomade en eventueel wat haarlak zijn je beste vrienden. Wees niet bescheiden en laat je kapper je uitleggen hoe je thuis je kapsel het beste maakt.

Opgeschoren

We sluiten af met een stoere klassieker en een variant op het eerste kapsel uit dit overzicht. Dit staat vooral goed bij mannen met donker haar of kroeshaar. Met een tondeuse maakt de kapper de zijkanten extreem kort en laat de haarlengte mooi overlopen naar langer haar bovenop. Alleen kappers die heel goed zijn met de tondeuse zullen dit kapsel optimaal kunnen creëren. Overleg ook met de kapper waar je welke lengte wil hebben. Oftewel: tot hoe hoog mag het echt korte deel komen. Ook dit kapsel is makkelijk in onderhoud, maar moet wel om de paar weken worden bijgehouden. Zorg ook dat je de extreem korte delen van je hoofd op zonnige dagen beschermt met een crème met SPF.

Bekijk hieronder wat voorbeelden van elk genoemd kapsel.

Haar opzij
Haar opzij
Bovenop lang
Bovenop lang
Bovenop kort
Bovenop kort
Naar achteren gekamd
Naar achteren gekamd
Scheiding
Scheiding
Pony
Korte pony
Kuif
Kuif
Opgeschoren
Opgeschoren

Bron

Volg Mixed Grill op social media