Hemels Rembrandt is letterlijk en figuurlijk dineren op hoog niveau

Hemels Rembrandt

Heb je binnenkort een date, een belangrijke zakenafspraak of iets te vieren? En ben je op zoek naar iets echt bijzonders? Dan kan ik je Hemels Rembrandt aanraden.

Aan de naam Hemels Rembrandt is niets gelogen en wel om meerdere redenen. Ten eerste de locatie: dat is de boardroom in de Rembrandttoren in Amsterdam. Deze ruimte bevindt zich op de hoogste etage van de 150 meter hoge wolkenkrabber. Vanaf dit hoogste gebouw van Amsterdam heb je een prachtige uitzicht over de stad en de ruime omgeving. Ikzelf heb er een keer een lunch gehad en ben nu, vele maanden later, nog steeds onder de indruk. De ruimte is eigenlijk nooit toegankelijk voor het publiek dus al je een keer de kans krijgt, moet je die aanpakken.

Hemels Rembrandt

Maar er is meer. Tijdens Hemels Rembrandt, dat loopt van 22 september tot en met 4 oktober, zal chef-kok Wilco Berends die een Michelinster heeft met zijn restaurant De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht, een speciaal diner bereiden die in het teken van Rembrandt staat. Zo zijn er moderne versies van gerechten die in de tijd van Rembrandt populair waren, maar ook gerechten waarvan de ingrediënten ook terug te vinden zijn in de verf van Rembrandt.

Hemels Rembrandt

Tot slot zal er echte kunst van Rembrandt van Rijn te bewonderen zijn in de boardroom. Tijdens het diner hangen echte etsen van de meester aan de muren. Deze zal worden uitgeleend door het Museum Het Rembrandthuis. Heel bijzonder is het feit dat de plek waar De Omval, een van de etsen is gemaakt, goed te zien is vanuit de toren.

Hemels Rembrandt kost €245 per persoon. Het is hierbij aan te raden zo snel mogelijk te reserveren omdat er maar beperkte plaatsen zijn. Dat reserveren kan via de website van de Boardroom.

Hemels Rembrandt

Hemels Rembrandt

Hemels Rembrandt

Volg Mixed Grill op social media