Heineken opent eigen bakkerij: The Heineken Bakery

The Heineken Bakery

Brood en bier hebben behoorlijk wat gemeen. Eén van de gezamenlijke ingrediënten is gist en dat gist staat centraal in The Heineken Bakery, een tijdelijke bakkerij van Heineken in Amsterdam.

Het bier van Heineken heeft door het gebruik van het speciale A-gist zijn unieke fruitige geur en frisse smaak. Al sinds het einde van de 19de eeuw gebruikt Heineken wereldwijd deze gist. Willem van Waesberghe, de Meesterbrouwer bij Heineken, was benieuwd wat er nog meer met A-gist mogelijk is en kwam al snel uit bij brood. Hiervoor is de hulp ingeroepen van Meester Boulanger Mark Plaating. Hij ging aan de slag met het A-gist en andere natuurlijke ingrediënten. Het resultaat is uniek brood waarin je ook eigen de eigenschappen van het gist terug kunt proeven.

Van 18 tot met 21 maart is dit brood te koop bij The Heineken Bakery aan de Vijzelgracht 37hs in Amsterdam. De bakkerij is open van 12 tot 21 uur en de broden kosten 2 euro per stuk. De volledige opbrengst wordt geschonken aan het Nederlandse Bakkersgilde. Het Heinekenbrood is een lekker borrelbrood met een goede bite en een frisse smaak. Het past uitstekend bij een glas Heineken.

The Heineken Bakery

The Heineken Bakery

The Heineken Bakery

Volg Mixed Grill op social media