Heerlijk! Heinz Culinair ketchup

ketchup

Bij veel levensmiddelen vinden we vaak de variant die je in de supermarkt kunt vinden niet zo heel bijzonder. Zo vinden we cola van Fentimans lekkerder dan Coca-cola of Pepsi en drinken we nooit pils van de super, maar liever iets van Brouwerij de Molen.

Met ketchup is dat echter anders. Heinz is wat ons betreft de allerlekkerste. Voor de fijnproevers doen ze er bij Heinz nog een schepje bovenop met Culinair Ketchup. Je ziet al meteen aan het mooie potje dat er iets bijzonders in zit. Zeker nadat je de verpakking open heb gemaakt. Daarmee verwijder je namelijk ook meteen de wikkel waarna er alleen het glas van de pot overblijft.

Wat bij het openmaken opvalt is de structuur. Deze ketchup is veel dikker dan de reguliere en je ziet de kruiden erin zitten. Met de smaak zit het helemaal goed, want deze ketchup is echt een stuk lekkerder. Er zijn drie varianten: Balsamicoazijn, basilicum en oregano; Geroosterde knoflook, tijm en honing; en Curry, peper en citroen. We hebben alle drie uitgebreid getest op verschillende manier waarop we normaal ook (af en toe) ketchup gebruiken. Dat is niet alleen over de patat, maar ook op een broodje hamburger, in de pastasaus en bij een tosti. Er was niet echt 1 variant die er echt boven uitstak. Ze waren alle drie erg lekker, maar als we een winnaar moesten kiezen gaan we voor de versie met curry, peper en citroen. Hierbij gaan het pittige en zure echt heel goed samen en proef je goed de afzonderlijke ingrediënten.

ketchup bij de patat

Heinz Culinair Ketchup is te koop bij de supermarkt voor 1,89 per pot.

Volg Mixed Grill op social media