Haal de Notch van de iPhone X weg met een app

weg met die notch op de iphone x

Over het design van de nieuwe iPhone X zijn de meningen verdeeld. Het belangrijkste onderwerp van discussie is de zogenaamde Notch. Wil je hier vanaf, dan kun je de app Notch Remover installeren.

De nieuwe iPhone X is onderscheidend anders dan zijn voorgangers vanwege de camera aan de voorkant, waardoor het mogelijk is om met je gelaatskenmerken de telefoon te unlocken. De ontwerpers van Apple hebben daarom gekozen voor een scherm dat niet de gehele voorkant van de smartphone beslaat. Ze besloten om een klein stukje aan de bovenkant te reserveren voor onder andere de camera.

Eigenwijs ontwerp

Hierdoor zul je nooit optimaal beeldvullende foto’s of video’s kunnen kijken, omdat er een klein stukje van het scherm ontbreekt. Voor de ene persoon enorm storend, voor de ander een onderdeel van een eigenwijs ontwerp. Mocht je nu groot fan zijn van alle opties van de iPhone X, maar de Notch echt helemaal niks vinden, dan heeft Notch Remover de oplossing.

De app doet niets meer en minder dan een deel van de bovenkant van het beeldscherm zwart maken, zodat de Notch onderdeel is van een zwarte balk. Simpel, maar erg doeltreffend. En om eerlijk te zijn ook een stukje mooier.