Haal digitale kunst in huis met Electric Objects

EO1

Digitale kunst komt steeds meer in opkomst, maar het blijft lastig om echt goed van zo’n kunstwerk te genieten. Een ‘gewoon’ schilderij kun je aan de muur hangen, maar een digitaal schilderij kun je eigenlijk alleen op een computer, tablet of smartphone bekijken. Er bestaan wel wat digitale fotolijsten, maar daarbij zijn de mogelijkheden beperkt.

De EO1 van Electric Objects gaat voor een revolutie in de digitale kunst zorgen. Het lijkt op het eerste gezicht een beeldscherm met een lijst, maar het het apparaat kan veel meer. Met een simpele handeling is de E01 aan te sluiten op de Wi-Fi, waarna je het scherm kunt bedienden via een app. Het mooiste is dat de keuze aan kunstwerken enorm groot is. De makers van de E01 werken samen met de New York Public Library, Behance, het Museum of the Moving Image en Giphy. Zodoende zijn prachtige kunstwerken altijd binnen handbereik. Bijvoorbeeld die van David Szakaly of Zach Dougherty. Ook is het mogelijk om een URL door te geven aan de E01 waarna de bijbehorende afbeelding op het scherm verschijnt.

Naast gewone afbeeldingen ondersteunt de E01 ook animated GIF’s en meerdere codetalen. Heb je interesse in zo’n lijst, kijk dan op de Kickstarter-pagina van het project voor informatie over prijzen, technische specificaties, uitvoeringen en levertijden.

digitale kunst

EO1

EO1

EO1

EO1

EO1

Volg Mixed Grill op social media