Gooi die oude planten toch eens weg!

einde van de relatie

Sommige relaties hebben eigenlijk geen zin meer. De rek is er uit, de liefde is over, alleen durft niemand actie te nemen. Over die situatie gaat het volgende liedje.

It’s okay to throw a plant away is een lied over een relatie die ooit vruchtbaar was. Beide partijen waren heel blij met elkaar en al die liefde was terug te zien. Helaas kwam er op een bepaald moment de klad in de relatie en is een van de geliefde aan het wegkwijnen. Je ziet dat het niet goed gaat, maar toch durft de ander niet de juiste stappen te nemen: afscheid nemen van elkaar en met een ander opnieuw beginnen.

In ons land staan honderden, misschien wel duizenden planten weg te kwijnen. In woonkamers, op werkplekken en (een heel beruchte plek) studentenhuizen. Verlos deze planten uit hun lijden. Gooi ze weg. Daar is niets ergs aan, ook voor de plant is dat het beste, en trakteer jezelf op een mooie nieuwe plant. Je zult zien dat een nieuwe relatie met een mooie plant wonderen doet voor je huis, kamer of werkplek.

PS: mensen die dit verhaal projecteren op hun relatie met een ander mens doen er goed aan om met die ander een goed gesprek aan te gaan. Ik raad het af om mensen in de vuilnisbak te gooien.

PS 2: als het kan gooi je het beste je oude plant in een GFT-bak in plaats van in een gewone vuilnisbak.

Volg Mixed Grill op social media