GIF-jes laten zien hoe metrolijnen daadwerkelijk lopen

 

Het maken van een overzichtelijke kaart van de metrolijnen in een stad is een heel erg moeilijke klus. De maker is constant op zoek naar een goed evenwicht tussen een accurate weergave en gebruikersgemak.

Van die twee factoren is gemak overduidelijk de belangrijkste. Een goede metrokaart bestaat immers voor een groot deel uit rechte lijnen, mooie bochten en perfecte cirkels. Wie de stad een beetje kent weet dat in werkelijkheid de lijnen van de metro zelden kaarsrecht lopen. Zeker in steden met natuurlijke grenzen als bergen en rivieren.

Reddit

Het mooie van internet is dat er altijd wel een plek is waar je gelijkgestemden kunt vinden. Zo ook in het geval van mensen die benieuwd zijn naar de verschillen tussen metrokaarten en de werkelijkheid. In dit geval speelde de discussie op Reddit. Gebruiker vinnivinnivinni plaatste een GIF van Berlijn, waarna al snel andere steden volgden.

Mocht je je verder willen verdiepen in het ontwerpen van metrokaarten, dan moet je je zeker eens verdiepen in het werk van Jug Cerovic.

 

 

 

 

 

Volg Mixed Grill op social media