Gekantelde concertzaal van steen en beton

concertzaal

Het centrum van het Beierse dorpje Blaibach ondergaat een grote renovatie. Het middelpunt daarvan is een opvallende concertzaal van architect Peter Haimerl.

Het Konzerthaus ziet er aan de buitenkant uit als een enorme, gekantelde steen met daaronder een trap naar beneden. Aan de binnenkant is de zaal indrukwekkend met een perfect uitzicht op het podium. De muren bestaan daar uit betonnen panelen waarin heel subtiel lichtbronnen zijn verwerkt.

De metalen stoelen in de zaal lijken te zweven maar zijn in werkelijkheid verankerd aan de achterkant. De foyer van het complex is beduidend anders dan de rest doordat daar hout is verwerkt in de muren en het plafond.

concertzaal

concertzaal

concertzaal

concertzaal

concertzaal

concertzaal

concertzaal

concertzaal

concertzaal

Volg Mixed Grill op social media